Barion Pixel

Hírek - Cikkek

300 gyermeknek segítettünk az iskolakezdésben!

Az elmúlt hetekben, teljes erőbedobással azon dolgoztunk, hogy összegyűljön a 300 db tanszercsomag. Természetesen ebben nem csak a mi munkánk van, ezt a célt közös erővel, együtt értük el. Az adománycsomagoknak köszönhetően pedig a nélkülöző diákok immáron teljes felkészültséggel ülhetnek vissza az iskolapadba. 

A több mint egy hónapos gyűjtés során 900.000 Ft értékű tanszercsomagokat sikerült összekészíteni. A kampányhoz 9 cég is csatlakozott, valamint 3 üzlet biztosított helyet számunkra az adományok gyűjtéséhez. Továbbá az online adakozókról se feledkezzük meg. Az online támogatók közel félmillió forinttal járultak hozzá, ahhoz, hogy elérjük a végső célunkat. 

A helyi partnerszervezeteinkkel összefogva felmértük az igényeket és ennek alapján kezdtük meg a gyűjtést. A partnerszervezeteink, Dombostanya, Bagamér, Pac, Kokad, Bodaszőlő és Haláp azok, akik rendszeresen tartják a kapcsolatot a rászoruló családokkal, így ők tudják leginkább, hogy melyik családban van égető szükség a támogatásra. 

Az iskolakezdés fontos mérföldkő minden kisgyermek életében. Augusztus végén minden diák lelkesen válogat a temérdek tanszerkínálat között, hogy a legszebb tolltartót vagy füzetet válassza ki magának. Számos gyermek van azonban, akinek nincs ilyenre lehetősége és hiányos felszereltséggel kezdi meg a tanévet. Mi a Dorkász Szolgálat Alapítványnál azt a célt tűztük, ki, hogy ezeknek a nélkülöző fiataloknak segítsünk. 

Köszönettel tartozunk, hogy ennyien csatlakoztatok a kampányhoz, és ennek köszönhetően közösen sikerült könnyebbé tenni az iskolakezdést 300 rászoruló gyermek részére. Kövess minket Facebook, illetve Instagramoldalunkon, ahol megosztjuk, kiknek van a legnagyobb szüksége az adományodra!