Barion Pixel

Hírek - Cikkek

5 spórolási tipp, ami segít az iskolakezdésben

Ha az iskolakezdés szóba kerül, máris görcsbe rándul a gyomrod? Ne aggódj, nem vagy egyedül! Családok százainak jelent évről évre komoly anyagi terhet az iskolai felszerelések beszerzése. Azonban egy kis előrelátással és okos döntésekkel az iskolakezdés költségei jelentősen csökkenthetők. Cikkünkben hasznos spórolási tippeket osztunk meg, amelyekkel olcsóbban megúszhatjátok az iskolakezdést!

1. Készíts listát a tanszerekről

Első hallásra talán nem a listakészítés jut eszünkbe a spórolással kapcsolatban, pedig jelentős szerepe lehet a végső költségek csökkentésében. Egy jól átgondolt lista segít elkerülni az impulzusvásárlást, és biztosítja, hogy csak a valóban szükséges tanszereket szerezzük be. Otthon próbáljuk előre eltervezni, hogy minket fogunk vásárolni, így nem érhet minket meglepetés mikor a kasszánál fizetésre kerül a sor.

2. Figyeld az iskolakezdési akciókat

Augusztus elejétől az üzletek folyamatos kedvezményekkel csábítanak az iskolaszerek vásárlására. Érdemes figyelni az akciókat, és időben megvásárolni a szükséges felszereléseket, hogy spóroljunk. Hasznos lehet online és a reklámújságokban is körülnézni, hogy hol találhatók a legjobb ajánlatok az új tanévre. A kuponozásról se feledkezzünk meg! Egy kuponnal akár több ezer forintot is lefaraghatunk a költségekből. Gyakran kedvezményesebb, ha egyszerre több füzetet vagy egyéb tanszereket vásárolunk. Amennyiben a családban vagy a baráti körben több iskoláskorú gyermek is van, célszerű nagyobb tételben vásárolni.

iskolakezdés olcsón
Sok esetben megéri tanszercsomagot vásárolni

3. Informálódj a többi szülőtől

Számos közösségi média csoport és online fórum létezik, ahol szülők osztják meg egymással a spórolási tippjeiket. Ajánlott csatlakozni ezekhez a csoportokhoz, hiszen nemcsak olcsó tanszerekről kapunk hasznos információkat, hanem más iskolakezdéssel kapcsolatos tanácsokat is megosztanak velünk.

4. A tanszercsomag jobban megéri

Egy felszerelt tolltartó vagy egy tanszercsomag drágának tűnhet, viszont, ha jobban utánaszámolunk, sokkal kedvezőbb árat kínálnak, mintha külön-külön vásárolnánk meg minden egyes iskolai felszerelést. Ráadásul így nemcsak a pénztárcánkat, hanem az időnket is kímélhetjük. Továbbá, több bolt kínál saját márkás termékeket csomagokban, amelyek jóval kedvezőbb áron elérhetők, mint a nagynevű márkák.

5. Környezetbarát és gazdaságos megoldás

A használt, de jó állapotú iskolai felszerelések beszerzése kiváló módja annak, hogy spóroljunk, és egyben környezetbarát döntés is. Rokonoktól vagy nagytestvértől megörökölt iskolatáska, tolltartó vagy könyvek nagyban segíthetnek csökkenteni a költségeket. Emellett online rengeteg aukciós oldal és használt árucikkekkel foglalkozó webshop is található. Ezeken az oldalakon nemcsak olcsón úszhatjuk meg az iskolakezdést, de akár egyedi darabokra is bukkanhatunk.

Gondolj a nélkülöző gyerekekre is

Az iskolakezdés az átlagos családok számára is jelentős pénzügyi terhet jelentenek. Egy rászoruló család számára viszont szinte lehetetlen küldetés, hogy minden szükséges iskolai felszerelést beszerezzen. Az iskolai oktatás a hátrányos helyzetű gyermekek számára a szegénységből való kitörés kulcsát jelenti. Egy tanszercsomag adományozásával TE is hozzájárulhatsz a rászoruló gyermekek életéhez, segítve őket abban, hogy elérjék álmaikat.

Támogasd online adományoddal vagy önkéntes munkáddal a nehézsorsú gyerekeket, és segítsd őket egy jobb felnőtt élethez!