Barion Pixel

Segíts tanszerrel
a rászoruló gyerekeknek!

A jövő a TE kezedben van, adj esélyt a tanulásra!
A jövő a TE kezedben van, adj esélyt a tanulásra!


Családgondozás, ahogy mi csináljuk!

Célunk, hogy segítsük a mélyszegénységben élő családok mindennapi életét. Támogatni szeretnénk őket és erőt adni nekik az újrakezdéshez, hogy visszatérhessenek a normális életbe és önállóan boldogulhassanak.

Az élelmiszer- és ruhaadományok mellett évente egyszer tanszercsomaggal támogatjuk a rászoruló családok gyermekeit. Az iskolakezdés minden család számára nehéz időszak, de a szegénységben élő családok számára különösen nagy kihívást jelent.

Ismerd meg a családgondozás projektünket!

Miért a Dorkászt válaszd?

Mert biztos lehetsz, hogy adományod jó helyre kerül.

Mert mi hosszú távon segítünk.

Mert adományod segít a szegények mentorálásában.

nem csak adomány!

Módszerünk

  • A segítségnyújtás helyi szinten történik
  • A kedvezményezettek rendszeresen részesülnek adományokban
  • Személyes kapcsolatokra építve történik a megvalósítás
  • Lépésről-lépésre segítjük elő a változást
  • Az adomány mellett képzésekkel segítjük a kedvezményezettek fejlődését
  • Fenntartható módon segítünk
  • A programok által elért változás mérhető és bizonyítható

A tanulás jelenti a változást a rászoruló gyermekek számára

A hátrányos helyzetű családokban a gyerekek a legkiszolgáltatottabbak. A nehézsorsú gyerekek, ugyan tele vannak álmokkal és reményekkel, mégis küzdelemben nőnek fel, szembesülve a nehézségekkel és a hiányosságokkal. A szegénységből való kitörés kulcsa a tanulás, ezért törekedünk arra, hogy a nélkülöző diákok számára biztosítsuk azokat az eszközöket, amelyek szükségesek a tanuláshoz.

 

A tavalyi gyűjtés alkalmával közel 300 KISDIÁKNAK tudtunk segíteni az iskolakezdésben. Pacon pedig  SZEMÉLYESEN  is át tudtuk adni az összegyűlt csomagokat a rászoruló gyerekeknek.

ismerd meg kiknek segítesz!

Zsolt és családja - Dombostanya

A dombostanyai látogatásunk során, egy hét tagú családhoz tettünk egy rövid kis kitérőt. Érkezésünkkor ugyan csak négyen voltak jelen, azonban így is szűkösen fértünk el a legnagyobb szobájukban. Az otthonukat próbálják rendezetten tartani, viszont a ház vakolatán látszódott, hogy egy felújításra igen nagy szükség lenne.   Zsoltra, az édesapára hárul minden feladat, hiszen a gyerekek édesanyja […]

Alex és családja-Kokad  

Kokadon jártunk, ahol Alexet és családját látogattuk meg.  Jelenleg egy olyan kis kétszobás romos házban laknak, ahol nincsen víz, az áramot pedig a szomszédból vezették át. Mint a legtöbben a környéken, ők is fával fűtenek. A kis kunyhóban összesen 7-en élnek, Alex és párja Andi, valamint az 5 gyermekük. Alex a családfő 25 éves, ő tartja el a családot mezőgazdasági idénymunkából. Látogatásunkkor […]

Júlia és családja - Dombostanya

A mi kényelmes kis életünkön kívül is van világ, amit nehéz volt addig megértenem, míg saját szememmel nem tapasztaltam meg. Amint beléptem a 9 tagú család kissé nyikorgó ajtaján – ami talán a szelet sem fogta fel igazán -, a konyhába érkeztem, ahol egyetlen asztal árválkodott telis-tele konyhai eszközökkel. Az apró szobát a hálószoba követte, […]

Hanna és családja - Kokad

Meglátogattuk Hannát és családját Kokadon, aki párjával és 3 gyermekével él egy 3 szobás kis házikóban.  A házban bevezetett víz van, de bojler nincsen, így melegíteni kell a vizet. A 73.000Ft szociális segély mellett napszámból élnek meg. A 32 éves anyuka asztmás, a tüdeje negyed része el van dugulva, ez megnehezíti a munkáját. Gyermekei otthon […]

Egy tanszercsomag esély egy jobb életre!

 

Minden gyermek megérdemli a lehetőséget a tanulásra és a fejlődésre. Egy tanszercsomaggal olyan rászoruló gyerekeket támogathatsz, akiknek ez az esély a legnagyobb kincs. Segíts, hogy ők is megkapják az álmaikhoz vezető utat.

Egy csomagban az alapvető tanszereket biztosítjuk a gyerekeknek. Az egységcsomagokban: füzetek, íróeszközök, táska  olló és ragasztó kapott helyet.

 

Te melyik csomagot választod?

Egy tolltartó: 5000 Ft

Színes ceruzákkal teli tolltartó: 7500 Ft

Hátizsák füzetekkel: 10000 Ft

Most a te segítségedre van szükség!

Támogatom

Önkéntesként is csatlakozhatsz!

 

Az online adományok mellett a bolti gyűjtések alkalmával is várjuk a felajánlásokat. Önkéntesként ebben tudsz segíteni nekünk! A gyűjtések során a szórólaposztásban várjuk a segítő kezeket. A kampány augusztus 1-től augusztus 31-ig tart. A jelentkezem gombra kattintva tudod kiválasztani melyik időpont számodra az ideális.

Akár csapatban, akár egyedül, de ha a kötelező iskolai szolgálatodat szeretnéd nálunk eltölteni akkor is várunk téged szeretettel!